Naturvetenskapsprogrammet NA

Är du intresserad av naturvetenskap och matematik? Är du nyfiken på hur saker och ting fungerar och gillar att experimentera? Vill du ha en bred utbildning som ger behörighet till högskolestudier inom alla områden?

Då är naturvetenskapsprogrammet på Celsiusskolan rätt val för dig!

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program med stor bredd. Det ger dig behörighet till de flesta universitetsutbildningar och passar därför bra om du är intresserad av naturvetenskapliga ämnen, men inte riktigt har bestämt dig för vad du vill arbeta med i framtiden.

Naturvetenskaplig inriktning
På Celsiusskolan ger vi den naturvetenskapliga inriktningen på naturvetenskapsprogrammet. Det betyder att du läser fördjupningskurser i matematik, fysik, kemi och biologi.

Du lär dig
Du lär dig att formulera och lösa problem med naturvetenskapliga metoder. Du övar ditt analytiska och kritiska tänkande. Genom att arbeta tillsammans med andra utvecklar du din förmåga att samarbeta och dina förmågor som kreativ problemlösare. Du utvecklar ditt språk i tal och skrift, i svenska såväl som i engelska och moderna språk. Samhällsorienterade ämnen som historia, samhällskunskap och religion kompletterar det naturvetenskapliga perspektivet på människan och vårt förhållande till miljö och omvärld.

Undervisningen sker
Genom en blandning av lärarledda genomgångar och problemlösning i grupp eller enskilt. I de naturvetenskapliga ämnena genomför du undersökningar i form av laborationer. Undervisningen knyter an till omvärlden genom studiebesök och föreläsare.

Programstruktur 1 NA

Musik på Celsiusskolan

Frågor

Har du frågor angående Naturvetenskapsprogrammet kan du kontakta Susanne Borg, studie- och yrkesvägledare, eller Sofia Höglund, programrektor.

 Rävsten. Lägerskola för NA-programmet på Celsiusskolan.

Kontakt

Sofia Höglund
Sofia Höglund
Programrektor EK, NA
Celsiusskolan
018-727 28 02

Susanne Borg
Susanne Borg
Studie- och yrkesvägledare EK,NA, SA
Celsiusskolan
018-727 28 26