Inläsningstjänst

Lyssna på dina läroböcker.

Inläsningstjänst

Uppsala Kommun har tecknat avtal med Inläsningstjänst. Avtalet innebär att ALLA elever på gymnasieskolorna kan lyssna på sina läroböcker. Ni har fått inloggning till Inläsningstjänst på era nya epost-konton som skapats till alla elever efter att Celsiusskolan anslutits till Office 365.

Elever åk 2 och 3: För att få tillgång till inläsningstjänst måste ni alltså först logga in på den nya epost-adressen. Där finns information om hur ni kan få tillgång till att lyssna på läroböckerna.
Elever åk 1: Om du haft lösenord till Inläsningstjänst på din förra Uppsalaskola är det det som gäller. Är du ny elev i Uppsala loggar du in med lösenordet Uppsala123.

Länk till inloggningssidan för e-posten är:

Oftast är det förnamn.efternamn@skola.uppsala.se som inloggningsnamn. Lösenord är samma som ni använder till er dator. Har ni problem med inloggningen så kontakta Ronney (datatekniker) eller Åsa & Eva i expeditionen. De kan ta fram er epost-adress åt er.

Obs! Mer info om hur man loggar in finns på Itslearning Celsius. Elev under fliken Resurser!

Behöver ni hjälp med inläsningstjänst så kan ni fråga personalen i biblioteket.